niedziela, 20 lutego 2011

Bułgaria na talerzu






















W najnowszych "Wysokich obcasach" natrafiłam na artykuł o daniu, które najlepiej sprawdza się w roli pocieszycieli... czyli gjuweczu!
Autorka porównuje greckie juvetsi z bułgarskim gjuweczem razem z przyjaciółmi Beatą i Lubomirem Lipov. Zaciekawiona, postanowiłam dowiedzieć się więcej.


Beata Lipov pisze teksty dla redakcji kulinarnych oraz jest autorką książek kulinarnych m.in. "Bułgaria na talerzu". Od 2009 roku prowadzi blog "Lawendowy Dom... od kuchni", gdzie znajdziemy przepisy na bułgarskie pyszności, ilustrowane pięknymi zdjęciami autorstwa Lubomira. Zapraszamy!

http://lawendowydom.blogspot.com/search/label/Bu%C5%82garia

http://www.studiolipov.com/beata/book4.html

Dominika

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz